basin-bulteni

IRAK ‘IN GAZİANTEP BAŞKONSOLOSU Sayın SABAH ALDABBAGH ‘ın konuk olarak katıldığı geleneksel iftar programımız.

TISİAD (TÜRKİYE IRAK SANAYİCİLERİ VE İŞADAMLARI DERNEĞİ ) Yönetim Kurulu Başkanı'mız Sayın Nevaf KILIÇ'ın önderliğinde, IRAK ‘IN GAZİANTEP BAŞKONSOLOSU ; Sayın SABAH ALDABBAGH ‘ın konuk olarak katıldığı geleneksel iftar programımız.

İçel Tenis Kulübü'nde düzenlenen iftarda konuşan TISİAD Başkanı Nevaf Kılıç, 2012 yılında kardeş ülkeler Türkiye ile Irak arasındaki ekonomik, sosyal ve kültürel bağları güçlendirmek amacıyla dernek çatısı altında yola çıktıklarını ve o gütnden bu yana önemli mesafeler katettiklerini söyledi.

Irak'ta yaşanan olayların kendileri için de üzüntü ve endişe kaynağı olduğunu vurgulayan Kılıç, şöyle devam etti:
"Bugün ne yazık ki Irak'ta yaşanan terör olayları nedeniyle her iki ülkede de büyük üzüntü ve endişe yaşanmakta olup, birlik ve beraberliğimizle bu kötü günleri geride bırakmanın temennisi içerisindeyiz. Bu sıkıntılı günlerde iş dünyasının yaşadığı problemlerin çözümüne yönelik yetkili ve ilgili makamlarla görüşmelerimiz de devam etmektedir. İçinde bulunduğumuz mübarek ramazan ayı vesilesiyle bir araya gelmemiz inanıyorum ki bağlarımızı güçlendirecek, güzel günlere ulaşmamıza katkı sağlayacaktır."
Irak'ın Gaziantep Başkonsolosu Sabah Aldabbagh da iftar programına katılmaktan dolayı onur duyduğunu belirtti.

Ülkesi ile ticaret yapan bu kadar iş adamı bulunduğunu bilmediğine değinen Aldabbagh, "Gördüğüm bu kalabalık beni çok şarıttı. Konsolosluğumuz 3 yıldır faaliyette. Konsoloslukta ticari ve iktisadi her anlamda işlem yapıyoruz. Bütün herkese kapımız açık. Türklere, Irak'ta yapabilecekleri her iş için yardımcı oluyoruz. Irak ile yapılacak tüm ticari işlemlerde elmizden gelen her türlü yardıma açığız" diye konuştu.

Haberin detaylarına aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

Pixatik.com Hazır Web Sitesi

Sosyal Sayfalarımız :